maandag 21 juni 2010

Un panier de crabes

Dat was niets teveel gezegd, dat de mayonnaise in l'équipe de France niet pakte. Het understatement van het jaar, kunnen we inmiddels wel vaststellen. Ik kan er niet omheen het nu alweer over voetbal te hebben. Want in Frankrijk heeft men het over niets anders. Het is inmiddels een kwestie van staatsbelang geworden.
Soi-disant kwam het door Nicolas. Nee, niet díe Nicolas, ik heb het over Nicolas Anelka, de speler die trainer Domenech had uitgescholden. Vas te faire enculer, fils de pute had hij gezegd, en dat is inderdaad niet netjes. Anelka werd ervoor uit het team en naar huis gestuurd. Maar het probleem schijnt een stuk dieper te liggen. Want wie is de verrader in het team, die dit incident aan de pers heeft doorgespeeld? Alle spelers waren er boos over en namen het op voor Anelka. En wat doe je als oprecht boze Fransman? Je staakt, natuurlijk. Zo kwam het dat het team niet wilde komen trainen eergisteren. En daar waren anderen dan weer boos over. De afgevaardigde bondsdirecteur van het team stapte op en ging ook naar huis.
Un vrai carnage is het inmiddels aan het worden, ze breken daarginds de boel totaal af en zijn de risée van de hele wereld. Vanuit Rusland, waar hij op bezoek was bij president Medvedev, liet die andere Nicolas via de televisie weten, dat als het allemaal waar is, dit inacceptable, ... inacceptable is. Tja, wat moet je anders zeggen.
Op de radio hoorde ik iemand de situatie heel aardig samenvatten: il faut un bon coup de balai dans ce panier de crabes: er moet eens goed de bezem door deze mand met krabben! Heerlijk trouwens, krab met een mayonnaisesaus. Mits ie goed pakt natuurlijk ...

1 opmerking: